Македонија

Европските социјалисти, ПЕС, му честитаа на Филипче за изборот за претседател на СДСМ

Партијата на европски социјалисти, ПЕС, му честитаа на Венко Филипче за изборот за претседател на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.

-Честитки до Венко Филипче, новиот лидер на нашата сестринска партија, СДСМ. Со нетрпение ја очекуваме нашата соработка, стои во честитката на ПЕС.

На почеток