Македонија

Отворање на еко парк во населба Сењак 4 во Штип

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски присуствуваше на отворање на еко парк во населба Сењак 4. Се работи за донација од страна на двете фирми, Адиент и Пакомак во вредност од 240.000 денари, сума којашто е искористена за набавка на клупи, детски лулашки, корпи за отпадоци и други реквизити за забава и игра на најмалите.

„Се наоѓаме во населба Сењак 4 на еден убав настан на мое и на задовоство на сите граѓани верувам. Имавме едно игралиште коешто беше заборавено и еве денеска  благодарение на општествено одговорните фирми Адиент и Пакомак заедно во соработка со Општина Штип наместивме неколку клупи, детски лулашки, корпи за отпадоци, засадивме неколку дрвца којшто ќе бидат од корист на граѓаните и на дечињата коишто живеат овде,“ стои во изјавата на градоначалникот Бочварски.

Општина Штип и градоначалникот Бочварски се во постојан контакт со многу општествено одговорни компании кои често излегуваат во пресет на Општината и на граѓаните и придонесуваат за разубавување и урбанизирање на нашиот град.

На почеток