Коментари

Најчевска за ифтерската вечера со Заев: Кој фазон е да дојдеш на свечена вечера, ако претходно не си гладувал?

Професорката Мирјана Најчевска на социјалните мрежи го исктирикува премиерот Зоран Заев, кој вчера присуствувал на ифтарска вечера во Турција. За Најчевска, смешно е присуството на премиерот.

„Мене ми е многу смешно ова присуството на Ифтарска вечер. Зошто не присуствуваат на гладувањето. Тоа е смислата на Рамазан. Одрекување, вртење кон духвното, емпатија со тие кои немаат, покажување на силината на духот над телесните потреби. Кој фазон е да дојдеш на свечена вечера, ако претходно не си гладувал?“, пишува Најчевска на социјалните мрежи.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top