Коментари

Најчевска до Комити: Ајде бре сиктер багро неписмена

„Дали им е дозволено на Албанците граѓани на Северна Македонија да бидат навивачи на Вардар?
А на комуњарите?
А на атеистите?
А на тие кои не веруваат дека потекнуваме од Аце таткоубиецот?
А Турците од Република Северна Македонија, може?
А тие кои гласаа на референдум за Северна Македонија, смеат да бидат навивачи на Вардар?
А баби како мене смеат да навиваат за Вардар, или само дедовци?
Да прашам
Да не има некаде некој правилник.
И кои сте бре вие самонаречени Комити (кои немате врска со комитите и кои само го валкате историското значење на овој поим) да кажувате кој е навивач, а кој не? И кој смее да биде на плоштад а кој не.
Ајде бре сиктер багро неписмена“, напиша на Фејсбук професорката Мирјана Најчевска.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top