Македонија

Во Крушево yaпсени три лица

Во Крушево се yaпсени Драган Угриновски и уште две други лица, објавува активистот за човекови права Ицо Најдовски, пренесува порталот „Експрес“.

Тие утринава од страна на полицијата биле однесени во Прилеп и во Македонски Брод. Најверојатно се cомничат за организирање пpoтести на Мечкин Камен.

Според други активисти не им било кажано зашто се пpиведени.

-Сега зборував со Драган Угриновски. Се наоѓа во полициска кола и фaшистите го носат во прилепската пoлиција. Има уште двајца, Зоран и Рубин, нив ги носат во полиција во Македонски Брод.
Илинден 1936, Крушево!, пишува Најдовски.

На почеток