пон. Дек 9th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Сашко Кедев ја помина една од најтешките алпинистички патеки во Европа

Пред четири дена на 8ми август карсиологот Др. Сашко Кедев се искачи на швајцарскиот врв Ајгер (Eiger).

До врвот Ајгер Др. Кедев поминал преку Mittellegi ridge, кое важи за една од најтешките и најпредизвикувачки алпинистики патеки на Алпите.

Кедев е единствениот македонски алпинист кој ги освоил највисоките врвови на сите седум континенти.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com