fbpx
нед. Мај 24th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Заев – носиме нов закон: „Наместо досега со избор до 67 години да се оди во пензија, го пуштивме законот со 64“

Претседателот на Владата и на СДСМ, Зоран Заев, денеска на партиска трибина во Куманово соопшти дека се носи нов закон за пензионурање според кој не ќе може да се продолжува пензионирањето до 67 години како што е сега. – Носиме нов закон, рече Заев.

Носиме нов закон наместо досега со избор до 67 години да се оди во пензија, го пуштивме законот со 64 години да се оди во пензија. Да ослободиме работни места за младите луѓе, најави Заев.