fbpx
чет. Мај 21st, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

ВИДЕО: Шпанците од балконите со громогласен аплауз им се заблагодарија на здравствени работници

Шпанците го прекинаа молкот и со громогласен аплауз им се заблагодарија на сите здравствени работници за интензивната работа што ја извршуваат овие денови. Од прозорците и балконите ги охрабрија лекарите, медицинските сестри, одделенијата, итн., посветени на борбата против коронавирусот.

Овој колективен чин се случи синоќа во 22 часот, а се појави како идеја преку социјалните мрежи.

И Шпанците, како и многу други народи, седат во своите домови, по препораките на здравствените власти со цел да се спречи ширењето на Ковид-19.

Шпанија е една од најпогодените држави со над 6000 заболени од коронавирусот.