Видео и Фото

(ВИДЕО) VOA: Млад и амбициозен, Валентин од Мала Преспа замина да студира во Америка и создаде бизнис – продава планински чај и направи бум

Валентин Андон е студент на маркетинг и менаџмент во Чикаго, и на свои 20 години води приватен бизнис со увоз на планински чај од Мала Преспа во Америка. Овој млад човек, кој во Охрид заврши средно медицинско училиште полека но сигурно со амбиции, труд и учење станува еден од симболите на нашата нова дијаспора во светот кој ја користи модерната технологија за модерен бизнис. Тоа што многумина од Мала Преспа го правеа на пазарите во Охрид и Струга, Валентин го прави на глобалниот пазар во Америка. Продава чај.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ВЕСТИТЕ НА VOA ВО КОИ ПРВА ВЕСТ Е ТОКМУ СТОРИЈАТА ЗА ВАЛЕНТИН АНДОН

На почеток