Некатегоризирани

Јаневски ги изгуби изборите во Ѓорче, ама партијата се реши да реализира проекти

Љупчо Јаневски, кандидатот за градоначалник на Ѓорче Петров кој ги изгуби изборите, информираше дека денеска во населбата Хром во месноста викана Јурија, општинската организација на Демократската Обнова на Македонија – ДОМ од Ѓорче, дел од членовите започнаа со реализација на програмските цели кои беа преставени во програмата за локалните избори 2021 година.

„Засадени се садници од зимзелени Туи и исчистен е просторот на Јурија во Хром за кое ќе се започне иницијатива да прерасне во модерен парк, а истата многу брзо ќе биде предадена на локалната самоуправа и градоначалникот на Ѓорче Петров.

Во програмата се обврзавме во населбата Ѓорче да посадиме 10.000 дрва со цел да се разбудат ѓорчепетровци и заедно да ја изградиме првата зелена општина во градот Скопје. Оваа есен се планираат на повеќе локации да има еко акции за чистење, поправка на урбаната опрема и засадување на повеќе од 1000 дрва и зазеленување на простори кои се долго време заборавени од општинските власти истакна ген. сек д-р Љупчо Јаневски.

Акциите продолжуваат и во следните денови на членовите на ООДОМ – Ѓорче Петров и поддржувачите на програмата за зазеленување и градење на модерна општина со која сите ќе се гордееме“, велат од партијата.

На почеток