Македонија

Со лажни пораки се повикуваат членови на ВМРО-ДПМНЕ да гласаат на референдумот, тврди потпаролот

Од телефонски броеви кои се регистрирани на Бихачка се праќани лажни пораки до членови на ВМРО-ДПМНЕ, за да искочат да гласаат бидејќи бил постигнат договор меѓу власта и опозицијата.

Потпаролот обвини дека се врши агитација и сторен криминал од страна на СДСМ, вели потпаролот на ВМРО-ДПМНЕ. Според него, СДСМ врши притисок на граѓани.

ПОВИКУВАЧ: „Се јавуваме од централниот штаб на СДСМ, ако сеуште не сте излегле да гласате, ве повикуваме на гласате“

ГЛАСАЧ: „Без разлика дали сме гласале ние не сме добиле ништо од партијата“

ПОВИКУВАЧ: „Добро“

Потпаролот Наум Стоилковски повтори дека партијата има став, секој граѓанин да постапи како што мисли. Телефонските броеви од каде се праќани пораките биле регистрирани во седиштето на СДСМ, вели тој.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток