Македонија

(ФОТО) Бојкотирачите ги фотографираат граѓаните на гласачко место

На социјалната мрежа Твитер, членовите на иницијативата „Бојкотирам“ се „пофалија“ дека само од Скопје имаат фотографии од 450 граѓани, кои ги нарекуваат предавници и дека нивните фотографии ќе ги објавуваат од 17 часот.

Ова е уште еден доказ дека се прекшува тајноста на гласањето, и е груб обид да се заплашат и етикетираат граѓанките и граѓаните кои излегуваат на гласање.

ЦИВИЛ апелира до надлежните институции да реагираат на секој обид да се спречи демократското право, правото на глас.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток