Коментари

„Ќе одговарате кога тогаш другари“, порача докторт Лазаров на Комисијата за заразни болести

„Никаква дискусија за мизерното нетестирање, ниту збор!“, вака докторот Ненад Лазаров ја опишува состојбата со коронавирусот во моментов, кога од ден на ден рапидно расте бројот на новодијагностицирани. Според него, не може за изолацијата на симптоматските пациенти да одлучуваат инфектолозите, за кои што вели дека се пренамлу.

„Комисијата за заразни болести заедно со Филипче предлагаат 30% капацитет на кафани без маски, а деца на школо со маски и отворени прозори! Изолација 7 дена за асимптоматски, за симптоматски ќе одлужувале инфектолозите кои на рака се бројат, како има да ја заглават цела постапка пратете само. Никаква дискусија за мизерното нетестирање, ниту збор! Ќе одговарате кога тогаш другари, ако ништо друго во литература ќе ве запишеме да ве памтат сите како потписници на сите небулози на Филипче и владава,без збор противречен! 2 години се сложувате со се, статистички не е возможно!“, напиша Лазаров.

To Top