Скопје

Сефер Цаноски: Знам какви таленти има на ФОН

Вашите родители со право се горди на вас, рече магистар Сефер Цаноски кој е генерален директор на Универзитетот ФОН на стартот на студентската година.

„Од вас зависи дали ќе завршите. Ние ќе ви ги обезбедиме најдобрите услови, најдобрата пракса, како од вас би направиле кадар кој ќе биде квалитетен”, рече Цаноски.

Цаноски им порача на студентите дека треба континуирано да се надоградуваат и учaт, и тоa да го прават доживотно.

„Јас ја работам оваа професија 18 години. Знам каков кадар има нашава дежава, знам какви таленти има тука. Се надевам ќе ги вкусите придобивките од ЕУ”, додаде Цаноски.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток