Свет

Партијата на Борисов: Ќе работиме да предизвикаме предвремени парламентарни избори

Од денеска секој ден ќе работиме на одржување предвремени парламентарни избори. Ова е единствениот начин да се спасиме од оваа политичка криза. Ова од говорницата на Народното собрание го истакна Даниел Митов од ПГ на ГЕРБ-УДФ.

„Полноќните претреси и апсења нема да ја намалат инфлацијата, нема да ги намалат цените на основните производи и горивата, нема да ги замолчат повиците за воена помош за Украина. Нема да ја зголемат ниту моќта на власта. Лебот е скап, спектаклите засега се бесплатни. Кабинетот без размислување се обложи на спектаклите. Бидејќи лидерот на најголемата политичка партија може да биде предмет на беззаконие, што останува за обичните граѓани кои не се согласуваат со постапките на владата, не се согласуваат со немањето консензус за финансиската стабилност, владините лаги и општото чувство дека никој не е одговорен за владеењето Тој додаде.

Според него, овој удар ќе ја мобилизира опозицијата.

Ги повикуваме сите бугарски граѓани кои веруваат во демократија да протестираат“, рече Даниел Митов.

На почеток