Магазин

Дизни нема да ги дистрибуира филмовите во Русија

Дизни целосно ќе престане да ги дистрибуира своите филмови во руските кина од 7 април, пренесува РИА Новости.

На почетокот на овој месец компанијата објави дека ја прекинува работата во Русија поради ситуацијата со Украина и дека одлуката ќе влијае на објавувањето и производството на нов материјал, лиценцирањето и работата на списанието „Национална географија“.

На почеток