Актуелно

(ВИДЕО) Невреме во Хрварска: Снег во Горски Котар, силно невреме во Пожега

На самиот почеток на пролетта Хрватска ја погоди нагла промена на времето и пад на температурата.

Во Горски Котар падна снег. На Фужине, но и на Платак се појави бела покривка, а прогнозите предвидуваат дека на некои места висината на новиот снег би можела да биде и повеќе од десет сантиметри.

Поради невремето излета покрив во областа Пожега, поради што се нанесени милионски штети на помошниот објект на болницата во Пожега и на градилиштето на идната зграда на Брзата помош.

За среќа, немаше човечки жртви, а здравствената заштита продолжи да функционира нормално.

На почеток