Свет

(ВИДЕО) Паника во Њујорк, граѓаните избегаа од Тајмс Сквер

Толпа преплашени туристи избегаа од Тајмс Сквер откако три пожари во шахтите доведоа до силна експлозија.

Причината за експлозијата на окното не е позната, но во улицата Западна 43, службениците откриле покачено ниво на јаглерод моноксид по експлозијата.

Никој не е повреден. Експлозијата го потресе веќе нервозниот град каде што криминалот нагло се зголеми од почетокот на пандемијата. Стапката на криминал е зголемена за 44,13 отсто во целиот град во однос на ова време минатата година, при што жртвите на престрелката се 14,5 отсто.

На почеток