Свет

Градоначалникот на Харков: Бомбардирањето се интензивираше во последните 24 часа

Градоначалникот на Харков изјави дека руското бомбардирање на тој украински град значително се интензивирало во последните 24 часа.

Тој изјави дека има жртви, меѓу кои и деца.

Непријателот бомбардира куќи, населби.

Од почетокот на инвазијата на крајот на февруари, Харков веќе е цел на руски удари.

На почеток