Актуелно

Шојгу го информира Путин: „Ослободен e Мариупол“

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу го информирал Владимир Путин за ослободувањето на Мариупол.

Мариупол го нарече Шојгу престолнина на националистичкиот „Азов“, самиот град беше ослободен, но милитантите остануваат во Азовстал, се нагласува во соопштението на Министерството за одбрана на Русија.

Тоа го изјави за време на средбата во Кремљ. Според Шојгу, Мариупол е главен град на националистичкиот Азов. Тој спомна дека самиот град бил ослободен, но милитантите останале во Азовстал.

Рускиот претседател Владимир Путин го нарече бесмислен нападот на индустриската зона Азовстал во Мариупол и нареди да се откаже.

На почеток