Актуелно

„Продолжуваме со промената“ ја повикува министерката Генчовска да го отстрани тајниот печат од документите на РСМ

Министерката за надворешни работи Генчовска на документите за преговори за РСМ им стави таен печат. Ова го соопшти прес центарот на „Продолжуваме со промената“.

„Во врска со бројните барања од медиумите во врска со преговарачките документи, билатералниот протокол меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, сакаме да ве информираме дека по консултација со Комисијата за надворешна политика овие документи не можат да се достават до широката публика. Министерката Теодора Генчовска ги внесе документите со пристапен печат „За употреба“, со што се ограничува кругот на луѓе кои можат да ги читаат“, се вели во соопштението.

„Продолжуваме со промената“ ја повикува министерката Генчовска да го отстрани тајниот печат.

Го повикуваат и Министерството за надворешни работи што поскоро да започне со потпишување на билатералниот протокол што го договори министерката Генчовска – очекување што јавно го соопшти министерот за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи.

На почеток