Скопје

Осумдесет и двајца возачи во Скопје возеле побрзо од дозволеното во изминатите 24 часа, покажуваат податоците од полицискиот билтен на СВР Скопје.

Осумдесет и двајца возачи во Скопје возеле побрзо од дозволеното во изминатите 24 часа, покажуваат податоците од полицискиот билтен на СВР Скопје. 

Изминатото деноноќие се случиле и 15 сообраќајни незгоди од кои во осум полсено се повредени 11 лица, а во седум е причинета материјална штета.

Сообраќајната полиција исклучила од сообраќај пет возачи кои возеле под дејство на алкохол, 14 пред да се стекнат со правото за управуавње со моторно возило и еден возач почетник. Од сообраќај се исклучени и 15 нерегистрирани возила и едно возило кое било претоварено.

Издадени се 102 казни за непрописно паркирање, а со специјалното возило „пајак“ подигнати се 72 возила.

Според полицискиот билтен, шест возачи на подрачјето на Скопје поминале на крстосница на црвено светло, а неправилно престигнување е забележано кај три возила.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток