Магазин

Microsoft го потврди проблемот во Windows 11

Microsoft потврди необичен проблем што се јавува во стабилната верзија на Windows 11.

Според извештаите, некои корисници на Windows 11 не можат да се логираат откако додале нова сметка на Microsoft на оперативниот систем.

Компанијата објави детали за оваа грешка на официјалната страница на Windows Health Dashboard, заедно со објаснување како да се реши проблемот.

Како што истакнува Microsoft, корисниците се блокирани веднаш по првото рестартирање или по одјавувањето. Проблемот се јавува само еднаш и за краток временски период на уреди кои користат налог на Microsoft.

Корисниците на доменот на Active Directory и сметките на Azure Active Directory не се засегнати од проблемот. Проблемот беше забележан и на системите кои користат клиентска верзија на платформата Windows 11 21H2.

Нагласено е дека оние кои се соочуваат со проблем при логирање на нивните сметки во Windows 11 21H2 не треба да прават ништо.

Оперативниот систем ќе им овозможи на корисниците да се логираат по неколку минути, а Microsoft го реши проблемот користејќи го системот Known Issue Rollback. Тој автоматски ги решава проблематичните промени без никакво дејство на корисникот.

На почеток