Магазин

Видео кое ја обиколи Македонија, девојче од 11 години проговори за дислексијата

Здружението за дислексија Ајнштајн на социјалните мрежи објави видео од малата Ана која отворено проговори за дислексијата.

Таа за оваа состојба дознала во трето одделение и вели дека се може да се постигне во животот само потребно е малку повеќе труд.

„Ана има нешто многу важно да ви каже, и да ви докаже дека дислексијата не е ништо страшно
#МесецНаДислексија“, стои во описот на видеото.

На почеток