Актуелно

Карлеуша: Спречете масакр и истребување, тоа што некој е актер не му дава право да убива

Пејачката Јелена Карлеуша ја промовира заштитата на правата на животните, а пред неколку дена го критикуваше Вук Костиќ за фотографијата на која позира со пушка и уловен плен, велејќи дека секој чие хоби е ловот нема емпатија кон друго живо суштество и дека фотографирањето со животински труп е застрашувачко и бара хоспитализација. Сега од истите причини во центарот на вниманието се актерите Милош Биковиќ и Бане Томашевиќ.

„Покрај актерот Вук Костиќ, кој се гордее со сликите од убиените животни покрај кои насмеано позира на оваа слика, гледаме уште двајца актери. Тие ги пишуваат и нивните имиња. Во описот на фотографијата пишува дека се љубители на природата и ловот.

„Значи, тие ја сакаат природата и сакаат да убиваат животни. Актери, фантастично глумите дека ја сакате природата! За малку ќе ви поверувавме, за Оскар, но за оној што се доделува во психијатриска установа. Затоа што љубовта и убивањето не одат заедно, со гадење забележувам голем број актери, кои уживаат во убивањето. Не знам дали се тоа фрустрации на мал п*нис, мало срце или мозок, но знам дека Србија мора да го осуди ова“ напиша Карлеуша и набрзо ја избриша оваа објава.

Потоа, таа реши да одговори на отвореното писмо на Ловечкиот сојуз на Србија и остро го осуди убивањето животни.

„Убијците се горди што се убијци и сè уште ги повикуваат луѓето да објавуваат слики од убиени животни и да се фалат со тоа! Србија мора да застане на патот на убијците кои не гледаат ништо лошо во нивните крвави и морбидни нагони! Секој што сака животни и секој што не сака да гледа како животните се убиваат и нивните слики да се објавуваат на социјалните мрежи, мора да ги осудат таквите болни и срамни „организации“! Дивите животни не се за убивање! Тие се богатствата на Србија! Ловот не е спорт, затоа што нема фер плеј во убивањето! Животните не сакаат да учествуваат во нивниот ловечки „спорт“! А ако некој има добро влијание врз јавноста и младите, тоа сум јас, кој отворено ја кажува вистината и што мисли цела Србија! Осудувањето на убиството не е ниту блуд ниту неморал! За повик против убијците не треба да бидам стручна! Доста е што имам добро и големо срце! А што се однесува до нивната ловечка „армија“, како што велат, која брои 85.000 убијци, јас имам милиони добри луѓе зад мене кои ме следат и ме поддржуваат! Па да видиме чија војска е посилна“, бесно изјави ЈК, а потоа додаде:

„Ловното друштво на Србија, како што „гордо“ се нарекуваат, ги повикува луѓето да убиваат и објавуваат слики од убиени животни со опис: „Горд сум!“ Ги молам сите добри луѓе да ја осудат крвавата гозба над дивите животни во Србија и срамните постапки на оваа „организација“ која се гордее со убиства! Ја повикувам државата да реагира и јасно да го осуди и забрани овој вид на хорор!- апелира Јелена.

 

На почеток