Македонија

Пендаровски бара одговорност за тие што го кршеле бугарскиот клуб во Охрид

Претседателот на државата, Стево Пендаровски го осуди кршењето на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид.

„Го осудувам нападот на културниот клуб на бугарската заедница во Охрид. Очекувам надлежните институции да спроведат брза и детална истрага, преземање на сите мерки, со цел расчистување на случајот и одговорност за сторителите“, напиша тој.

На почеток