Македонија

Поранешниот директор на АНБ отпаѓа од игра, ќе биде ли Авировиќ амбасадор во Париз

Скандалот со државјанството на Олександар Онишченко му пресуди на амбасадорското место на поранешниот директор на АНБ Виктор Димовски, дознава Фокус.

Иако постапката за негово испраќање на амбасадорска функција беше во крајна фаза, сепак, Владата и претседателот одлучиле да не ја привршуваат поради скандалoт.

Најсериозен кандидат за нов македонски амбасадор во Франција е директорот на Директоратот за билатерални односи со воневропски држави во МНР, Пајо Авировиќ.

На почеток