Македонија

Ахмети предвидува што ќе се случи на следните избори

Демократската унија за интеграции ќе победи на следни избори, убеден е лидерот на партијата Али Ахмети. Смета дека тој има морално и национално право да повика на фронт за забрзување на патот кон ЕУ.

-ДУИ без дискутирање е победник на изборите. Се обидоа да ја победат ДУИ, но изгубија. Тогаш, ајде сите да размислиме малку и да ја надминеме гордоста и да видиме како ќе изградиме фронт за да го забрзаме патот кон ЕУ. И ако некој има морално и национално право да ја преземе оваа иницијатива, тоа сум јас, да ги поканам сите, бидејќи ова е најважниот момент да ги унапредиме нашите прашања, но и да ги подобриме нашите стандарди, рече Ахмети одговарајќи на новинарско прашање дали на ДУИ се плаши да оди сама на избори и дали тој се плаши од поделба на партијата.

На почеток