Актуелно

Милков: Кога Македонија ќе го промени однесувањето, тогаш ќе дадеме зелено светло за интеграција во ЕУ

Вршителот на должноста министер за надворешни работи Николај Милков вели дека позицијата на Бугарија во однос на интеграцијата на Северна Македонија е јасна од самиот почеток.

Вели дека Христијан Пендиков во Охрид бил жртва на злосторство од омраза. Според него, ова е не бугарска, туку европска провокација.

„Тоа се критериуми кои мора да се исполнат и без нивно исполнување не можеме да кажеме да. Не е потребна промена. Кога ќе го променат однесувањето, тогаш ќе дадеме зелено светло за нивна интеграција“, рече тој.

Бугарија испрати владин авион за да го однесат момчето во Софија. Тој имал повреди.

На почеток