Коментари

Мицковски: Ковачевски почнува опасно да се прави глуп

Ковачевски почнува опасно да се прави глуп, вели Ивор Мицковски во својот нов статус на социјалните мрежи.

„После нападот на Ахмети на медиумите, кај ги допомоча и индивидуираше медиумите, па изјави дека Ахмети сам знаел што кажува, па немало напад, па не кажал он ништо и не споменал никаков медиум.

Сега за вчерашниот став на бугарскиот министер за надворешни кој пред немиот Бујар кажа: Во Македонија се враќаат црните традиции на палење, стрелање и насилство врз луѓето – Ковачевски вика Милков со изјавата мислел на поранешни времиња.

Реченицата: Во Македонија се враќаат црните традиции на палење, стрелање и насилство, не се однесува на минати времиња, туку низ измислени минати времиња(односно, ревизија на историја) се сугерира дејствување во сегашноста.

Па после вика: На кои времиња точно мисли, ќе мора да каже самиот министер за надворешни работи на Република Бугарија.

Вакво правање глуп е крајно навредливо, пошто перцепцијата на народот е дека и онака веќе не ебете опасно во мозок.

Ја не знам каде мислите дека терате, кога си ја газите државата, уставниот поредок и народот со таква ароганција и безобразлук, да веќе сте политички мртовци кои нигде не одат и ништо не решаваат.

Ај сите нека кажуваат за себе, а ти ќе повтараш само ко папагал, и измеѓу ќе не дупиш меѓу ребра.

Само терај си – Како и до сега…“, додава тој.

На почеток