Актуелно

„Не е проблем кога многумина напаѓаат еден, но проблем е кога бараат помош за да се борат против тој“, вели Вучиќ

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ изјави дека на парламентарната седница ќе одговара пред сите за преговарачкиот процес со Приштина.

Тој оцени дека многу луѓе на таа средба не дошле поради договор, туку поради самопромоција.

Вучиќ рече дека не е проблем кога многумина напаѓаат еден, туку проблем е кога многу од нив бараат помош од други за да се борат против тој.

„Не е проблем кога многумина од нив напаѓаат еден, но проблем е кога многу од нив бараат помош од други за да се борат против тој. “, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ.

Тој нагласи дека кога владата била информирана за француско-германската иницијатива, „на одговорен и сериозен начин“ им понудил на парламентарните партии да дојдат на консултации за да им укажат на сите факти и да се обидат заеднички да пристапат кон решавање на проблемот.

„Рекоа, или барем повеќето од нив, дека не не интересира, сакаме Собрание, сакаме да се претставиме, сакаме политичка победа, нас не нè интересира толку Косово и Метохија“, рече Вучиќ.

Тој додаде дека негова должност е да го почитува собранието и нагласи дека ќе дојде на седницата и сам ќе одговори „на сите, знаејќи дека не доаѓате за одговори туку за самопромоција“.

„Тогаш и тоа не беше доволно, па ги повикавте партиските симпатизери да помогнат. Не е проблем, ќе се борам и сите ќе победиме како Србија, затоа што не можете да ја победите Србија“, рече Вучиќ.

На почеток