Свет

Слаб земјотрес регистриран во Словенија

Сеизмографите на Словенечката сеизмолошка служба забележаа умерен земјотрес со јачина од 2,2 степени утринава во 6:35 часот.

Епицентарот на земјотресот бил на 55 километри јужно од Љубљана, во близина на Илирска Бистрица.

Земјотресот го почувствувале дел од жителите на Илирска Бистрица и околината, јавува РТВ Словенија.

На почеток