Свет

„Мораме да победиме и ќе победиме“, вели Путин

Рускиот претседател Владимир Путин имаше средба со лидерот на Комунистичката партија на Русија Генадиј Зјуганов, кој се осврна на темата борба против нацизмот.

Путин зборуваше и за позицијата на Европа и САД, изрази уверување дека Русија ќе победи.

„Мораме да победиме и ќе победиме“, рече Зјуганов, зборувајќи за политиката на САД и Европа, борбата против нацистите и фашистите.

„Така ќе биде“, одговори Путин.

На почеток