Свет

Шефот на Здружениот генералштаб на САД: „Русија загуби“

Шефот на Здружениот генералштаб на САД, генерал Марк Мили денеска оцени дека Русија загубила стратешки, оперативно и тактички.

„Русија сега е глобална параја и светот останува инспириран од украинската храброст и отпор. Накратко, Русија загуби, стратешки, оперативно и тактички“, изјави генералот Мили по состанокот со министрите за одбрана на НАТО во Брисел.

Како што јави Ројтерс, Мили изјавил и какво оружје досега испратиле сојузниците во Украина.

На почеток