Свет

Протест во Белград против прифаќањето на германско-францускиот план за Косово

Неколку стотици граѓани се собраа нешто пред 18 часот во центарот на Белград на протест против прифаќањето на германско-францускиот план за Косово. Насобраните носат голем транспарент со натпис „Косово е срцето на Србија“.

Видливи се транспарентите „Нема предавање“, „Кој ќе го предаде Косово ќе ја предаде Русија“, а организаторите пуштаат патриотски песни.

Десничарски и патриотски организации повикаа на протест во претходните денови, јави Бета.

На почеток