Македонија

Капитулација на Мицкоски – нема предвремени избори, вели СДСМ

Христијан Мицкоски капитулираше со неговите најави за предвремени парламентарни избори во месец мај, откако како што велеше тој, во февруари Собранието ќе се распуштело, вели СДСМ

„Секогаш кога Мицкоски нешто ќе најави или предвиди, се случува токму спротивното.

Февруари изминува, а не само што нема ново мнозинство, не само што нема распуштање на Собранието, туку парламентарното мнозинство се зголеми и зајакна.

Извесно е дека парламетнарните избори ќе се случат во 2024 година, а на тие избори Мицкоски, заложникот на Димитар Апасиев одново ќе биде поразен затоа што постојано ги лаже граѓаните“, се вели во соопштението.

На почеток