Свет

Пожар во Нови Пазар, загинаа четри деца

Четири деца загинаа, а нивните родители се тешко повредени во пожар кој избувнал во нивниот стан во Нови Пазар, во Србија.

Телата на четирите деца биле пронајдени од страна на пожарникарите, а се претпоставува дека тие се задушиле.

Дел од српските медиуми пренесуваат дека таткото е потешко повреден, со изгореници од втор, трет и четврт степен на дури 45 проценти од телото, додека мајката има изгореници од втор и трет степен на 18 проценти од телото.

Причината за пожарот сѐ уште е непозната.

На почеток