Актуелно

Србин ја убил бившата сопруга среде Пирот

М.М.(55) од Пирот денеска пукал во својата поранешна партнерка (47) во центарот на тој град, во пешачката зона на плоштадот Ослободители.

Полицијата и обвинителството се на местото на настанот, а поголемиот дел од просторот каде што се случило злосторството е опкружен со полициска лента.

М.М пукал во главата на поранешната партнерка. Таа починала на лице место, а насилникот сам се пријавил во полиција, по што бил приведен.

Мотивот за ова брутално убиство не е познат.

На почеток