Коментари

Апасиев: „Премиер” кој не ги контролира трите клучни ресори во една Република, не е премиер

Претседателот на Левица и пратеник во македонското Собрание, Димитар Апасиев вели дека премиер кој не ги управува клучните три ресори во државата всушност не е премиер. Апасиев ова го вели во објава на социјалните мрежи.

„Премиер” кој не ги контролира трите клучни ресора во една Република (финансии + здравство + школство) не е премиер, туку статист и малцински партнер во сопствената Влада“, вели Апасиев.

Во објавата додава дека СДСМ пропаѓа.

На почеток