Коментари

(ВИДЕО) Ванковска за Ковачевски: Рацио е сооднос, ама глупиот не знае

На социјалните мрежи се појави видео во кое премиерот Ковачевски на предавање, на англиски јазик објаснува дека треба да се биде разумен, но и да се има, “му*а”.

Професорката Билјана Ванковска на Фејсбук го коментира ова и напиша:

-Во реченицата за “м*дињата” глупиот Таче од Харвард го употреби зборот ratio мислејќи дека е тоа рацио/разум. Рацио е сооднос, ама глупиот не знае. Или ако знае можеби зборувал за односот на левото и десното маде.

Само некој нека ми каже дека било непристојно да се псуе (власт)! Овие се забегани простаци – такви им се и политичари и новинари и професори…

Проблемот е што сме ние полоши од овци“, вели Ванковска.

На почеток