Коментари

Хајредини: Изборен модел како што и одговара на ДУИ, инаку паѓа влада или „војна ќе има“

Џевдет Хајредини на социјалните мрежи објави статус во кој вели дека консензус за изборниот модел може да има само доколку сите партии прифатат тоа што и одговара на ДУИ.

„До консензус за изборниот модел лесно може да дојде, само под услов сите други партии да прифатат тоа што му одговара на ДУИ, инаку паѓа Владата или “војна ќе има”“, вели Хајредини.

На почеток