Свет

Маж паднал во базен со 40 крокодили, го распарчиле неговото тело и излегле од водата

Маж паднал во базен со 40 крокодили, го распарчиле неговото тело и излегле од водата


Сопственик на голема фарма за крокодили во градот Сиам Рип, во Камбоџа, паднал во нивниот базен, каде што 40-тина крокодили го изеле до смрт.

Жртвата е Лун Нам (72) од село во близина на градот Сием Рип, во истоимената провинција, каде што се наоѓа познатиот храм Ангкор Ват, објави камбоџанскиот дневен весник „Расмеј Кампучеа“.

Тој утринава околу 5 часот по локално време случајно паднал во базенот со крокодили, при што едниот прво го каснал за раката и нозете, а потоа го одвлекол меѓу останатите влекачи.

„Дејли мејл“ пишува дека Нам се обидувал да го премести крокодилот од кафезот за поставување јајца во Камбоџа кога го грабнал стапот што го користел и го повлекол внатре. Група крокодили го распарчиле неговото тело и го напуштиле живеалиштето облеано во крв.
Неговото тело било пронајдено по инцидентот, но полицијата соопшти дека неговата рака била откината и изедена од крокодили.
Нам беше еден од најбогатите граѓани на Сијем Риџеп и е добро познат донатор на будистички храмови и хуманитарни институции.
Фармерите во Камбоџа често одгледуваат и продаваат крокодили на купувачи во Кина, Тајланд и Виетнам, каде што се користат за правење кожа и други производи.

На почеток