Коментари

Ако ги ставиме Бугарите во Устав, Македонија ќе биде членка на ЕУ до 2026, вели Ибраимоски

Самка Ибраимоски, со свој став за Уставните измени.

„Доколку ги ставиме Бугарите во Устав, Македонија ќе биде членка на ЕУ до 2026, евентуално 2027 година. Ова е брзата пруга по која МК треба да оди, и ако овој воз го пропуштиме ќе бидеме во интензивна нега на апарати. Размислете што правите вие од опозиција и другите пратеници, овој статус запаметете го, ова го пишувам од моја гледна точка“ напиша тој.

На почеток