Скопје

ВО ЖИВО: Куп верници, знамиња, аплаузи пред Соборен храм

Верници дојдоа пред платото на Соборен храм каде започна протестот против предлог законите за родова еднавкост и матична евиденција. Тие го поддржаа собирот на МПЦ со знамиња и реквизити. Протестот тече во мирна атмосфера.

Почнувајќи од 17 часот, па сѐ до завршување на протестот, за сообраќај ќе бидат затворени следните крстосници: булеварот Партизански одреди со булеварот ВМРО во правец кон Карпош, билеварот Партизански одреди со улицата Франлкин Рузвелт во правец кон Центар, булеварот Илинден со билеварот Св. Климент Охридски во правец кон Соборниот храм и булеварот Св. Климент Охридски со улицата Димитрије Чупоски во правец кон Соборниот храм.

(Кликнете тука за да гледате ВО ЖИВО)

На почеток