Коментари

Можеби Бугарите а не ние треба да го променат уставот, вели Најчевска

Професорката Мирјана Најчевска, објави текст во кој може да се прочита информација дека бугарскиот суд ја одбил Истанбулската конвенција против насилство врз жените, затоа што Уставот не им дозволувал.

Потоа таа додаде свој коментар:

„Уставот не им дозволува да ја ратификуваат Истамбулската конвенција против насилство над жените. Уставот не им бил соодветен да спомнат етнички малцинства.

Можеби Бугарите а не ние треба да го променат уставот“, напиша Најчевска

На почеток