Скопје

Дарио Ивановски и Адријана Поп Арсова најбрзи на „Скопје трча 10 километри“

Денес во Скопје по втор пат се одржа трката „Скопје трча 10км“ на која учество земаа повеќе од 1600 натпреварувачи.

Оваа година се трчаше под мотото „Секој километар значи“ и трката имаше хуманитарен карактер за поддршка на „СОС Детско село“.

На „Скопје трча 10КМ“ во машката категорија прв заврши Дарио Ивановски со време од 32:04 минути, втор беше Дејан Атанасов, а трет Атанас Анчевски. Во женска категорија прва беше Адријана Поп Арсова која истрча со време од 38:28 минути, второпласирана беше Милјана Ристиќ, а трета Билјана Кираџиева.

Организатор на спортската трка е Сојузот на спортови на Скопје, а генерален покровител е Агенцијата за млади и спорт.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток