Коментари

Ќе му биде ли вратен пасошот на Груевски веќе идната недела, оти измените на Кривичниот законик го ослободуваат, прашува Меџити

Градоначалникот на Чаир и предводник на нво политичко движење, Изет Меџити, прашува дали е точно дека идната недела ќе му биде вратена патната исправа на Никола Груевски, против кого имаше куп судски постапки. Прашањето доаѓа откако беше променет Кривичниот законик. Со тоа, тој доби застарување на многу дела.

„Дали е точно дека идната недела ќе му биде вратена патната исправа на Никола Груевски, бидејќи со измените на КЗ автоматски се ослободува од одговорност за случајот ТНТ и ТРАЕКТОРИЈА, додека за другите кривични дела за кои е осуден ќе му се овозможи повторување на кривичната постапка?“, прашува Меџити.

На почеток