Македонија

Денес и утре посебен режим на сообраќај

Денес и утре посебен режим на сообраќај

Секторот за внатрешни работи Скопје, поточно Единицата за безбедност на патниот сообраќај, денес и утре по повод одржување на лидерскиот состанок во Процесот Брдо – Бриони ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот.

Во текот на овие два дена во официјална посета на земјата ќе бидат поголем број странски делегации и од тие причини сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на град Скопје ќе се одвива под услови на посебен режим на сообраќај.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците опфатени со посебниот режим на сообраќај.

Макфакс

На почеток