Свет

Медведев: САД би можеле да доживеат уште еден 11 септември, но со нуклеарно оружје

Медведев: САД би можеле да доживеат уште еден 11 септември, но со нуклеарно оружје

Дмитриј Медведев – претседател на Советот за безбедност на Русија и поранешен руски претседател и премиер, вчера во објава на својот прифил на „Телеграм“ рече дека САД наскоро би можеле да доживеат напад како оној на 11 септември 2001 година, но со нуклеарно или биолошко оружје

Oбјавата на Медведев се случи само еден ден пред годишнината од терористичките напади во кои загинаа 2.996 луѓе, пишува „Индекс“.

Медведев, често му се закануваше на Западот со нуклеарно оружје во изминатата година и половина.

Тој вчера објави, како што рече, „неколку зборови во пресрет на 11 септември“. Во објавата, тој ги обини САД за „ароганција и одвратен нарцизам“ меѓу западните нации и „универзална ароганција за кое било прашање“.

 

makfax.com.mk

На почеток