Коментари

„Абе убавини: Леле леле петоче, ти застарува дело што си требал да лежиш, па уште 250 амнестирани сега кога ќе се вратат во матичните партии“ – коментар на денот

Новинарот Ивор Мицковски искоемнтира ги искоментира измените на Кривичниот законик кои ослободуваат ексфункционери, но и амнестијата која е предложена за полесни кривични дела.

„Леле леле петоче, ти застарува дело што си требал да лежиш, Македонија слободна, слободно живее, па уште 250 амнестирани сега кога ќе се вратат во матичните партии/арамии, па пратеничињата кога ко попчиња ќе си гласаат Уставни, абе убаини.

Нема земја каде со криминал, амнестија и пак криминал и се прави толкава штета на државата, замаскирана во напредок.

Комплименти до криминалците, барем во Црна Гора копаат тунели, овде се се прави преку Парламент и избушени институции.

Денес е и Меѓународен ден на демократијата, па честито Демократи“, напиша Мицкоски.

На почеток